ÁBER íves láncos szállítók, garatrédler

Az általunk ajánlott KTG/KTIG és KTBU/KTIBU íves láncos szállítók (rédlerek) minden fajta szemestermény, gabonaféle szállítására alkalmasak. Gyártójuk a terménymozgató gépek specialistája az Európában piacvezető svéd Skandia.

Az íves rédlerek speciális osztott kialakításának köszönhetően 15º-os 30ºos és 45º-os íves kialakítás lehetséges. Így akna építése elkerülhető.

A KTG/KTIG nyitott tetejű garatrédler a garat rész speciális kiképzése révén terhelés alatt is el tud indulni.

Az íves láncos szállítók kültérben és beltérben egyaránt használhatók, lefedés és kezelőjárda nem szükséges.

Terménymozgatás során fontos hogy a gabonaszemek ne sérüljenek. A mezőgazdasági üzemek számára készült magszállító gépek kialakítása műanyag lapátos, ezért a terményszállítás kíméletes. Ennek köszönhetően súlya is kisebb és a legtöbb helyen egyszerűen felszerelhető.

Az íves láncos szállító többféle célra alkalmas: serleges felvonó táplálására, gabona silók kitárolására, terményszárító kitárolására.

Kapacitásuk a mezőgazdasági üzemek számára 30 t/ó és 120 t/ó között mozog, ipari változatban 300 T/H kapacitás is tudunk biztosítani.

Az íves terményszállító gépekhez rendelhető:

  • frekvencia szabályzó
  • túlhordás érzékelő
  • különböző működtetésű tolózárak (láncos, motoros, pneumatikus)
  • különböző kiegészítő és átmeneti idomok
  • motorvédő burkolat
  • különböző méretű alátámasztó lábak

Az íves gabonaszállító modulokból épülnek fel így a legkülönbözőbb igényeknek is meg tud felelni. Szerkezetüket egy végtelenített műanyag lapátokkal ellátott lánc alkotja, amely egy négyszög keresztmetszetű horganyzott acélcsatornában mozog. A láncos szállító végelemét lánckerék és feszítő szerkezet, a fejrészt pedig vagy lánchajtásos vagy hajtóműves motor képezi. A közbülső modulok lehetnek 2m, 1m, és 60cm hosszúak, így szinte bármilyen hosszúságú gabona szállító gép összeállítható.

Minden íves gabonaszállító gép porrobbanás elleni kivitelben készül, az ATEX kategória szerinti besorolása II 2D/OD.