Kongskilde hengerrosta

Tisztító-hengerrosta

Az Áber Kft. által ajánlott Kongskilde KDC 4000 tisztítóberendezéseivel, kombinált módon, rosta és elszívó rendszer együttes alkalmazásával végezhető a magtisztítás, mely hatásosan távolítja el a kisebb és nagyobb szennyeződéseket egyaránt. Ugyanakkor a kis magvakat a rostálás után össze lehet gyűjteni és takarmánynak használni. Ez a lehetőség akkor is fennáll, ha a KDC 4000-et vetőmagnál használják.

A KDC 4000 tisztítóberendezéshez széles választékban, különböző változatban, minden feladat elvégzéséhez kaphatóak rosták.

Rostaválasztás-belső rosta

A rostaválasztásnál figyelembe kell venni, hogy a teljesítmény vagy a leválasztás optimalizálása az elsődleges szempont. A kisebb lyukméretű rosták estén növekszik a nagyobb szemcseméretű szennyeződések leválasztásának aránya, viszont csökken a gép teljesítménye. Ezzel szemben a nagyobb lyukméretű rosta választása esetén növekszik az áteresztőképesség, azonban a szennyeződések leválasztásának a minősége romlik.

Rostaválasztás – külső rosta

A külső dobrosták lyukmérete a tisztított gabona végső tisztítását határozza meg. Túl nagy lyukméretű rosta alkalmazása esetén a kisebb szemcséjű magvak áthullása a veszteséget növeli.

Letölthető PDF: